Creating a better connected and accessible space

The proposals will transform access for all people working in or visiting the Northern Estate, with all buildings and open spaces accessible to wheelchair users.

Improved landscaping and connections within the estate

This will be achieved through creating new entrances to the 1980s buildings along Canon Row and utilising the existing step-free courtyard access into Norman Shaw North and South to provide a better interaction between the street and the buildings, with the re-instatement of this historic route. The creation of a pedestrian friendly external environment including new areas of communal space will enable more people to appreciate the historic landscape.

Area plan showing key routes within the Northern Estate.

Photo of the existing Laundry Road.

Indicative image showing the proposed improvements to Laundry Road.

Photo of existing Commissioner’s Yard.

Indicative image showing the proposed improvements to Commissioner’s Yard.

Photo of existing Canon Row.

Indicative image showing the proposed improvements to Canon Row.

To download our privacy policy, click here